Show menu

Kulinarični delavnici v okviru projekta »Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom«

20. 5. 2021
Slavica Smrdel. Foto: Marko Delbello Ocepek
Slavica Smrdel. Foto: Marko Delbello Ocepek
Vabimo vas na brezplačni kulinarični delavnici s priznano kuharsko mojstrico go. Slavico Smrdel z naslovoma »RAZVOJ, PRIPRAVA IN PREDSTAVITEV NOVIH PREHRANSKIH  LOKALNIH IZDELKOV« ter »PRIPRAVA JEDI IZ DOMAČIH TRADICIONALNIH SESTAVIN«.

Delavnici bosta  potekali v ponedeljek, 24.5.2021 ob 15.00 v stavbi Komanda v muzejskem kompleksu Park vojaške zgodovine v Pivki.

Na delavnicah bomo oživili znanja o pripravi domače hrane ter se naučili kako vključiti lokalne sestavine in jih kot nadgradnjo vnesti v kuhinjo. Po teoretičnem  delu se bomo preselili še v kuhinjo, kjer bomo s sodobnimi kuharskimi postopki  pripravili in prezentirali tako slane kot sladke domače jedi.

Delavnice se izvajajo v okviru projekta »Kulinarična doživetja med Snežnikom in  Nanosom«, v katerem sodelujejo štirje partnerji, in sicer Zavod za turizem Pivka, Občina  Pivka, Zavod Znanje Postojna in TIC Ilirska Bistrica. Glavni namen projekta je spodbuditi podjetništvo in inovativnost med posamezniki, ki bodo ob podpori turističnega sektorja razvili nove produkte - spominke, ki se bodo prodajali na trgu (na info točkah) in obenem uspešno predstavljali podobo območja (kot lokalno promocijsko darilo).  Prav tako je cilj zagotoviti ugodnejše pogoje za konkurenčnost na trgu, razvoj dopolnilnih dejavnosti in večje prihodke za vse deležnike ter na ta način zagotoviti trajnost nove, celovitejše kulturno-turistične ponudbe.

Več informacij o dogodku najdete v priloženem vabilu.

Vljudno vabljeni!