Vabimo vas na brezplačni kulinarični delavnici s priznano kuharsko mojstrico go. Slavico Smrdel z naslovoma »RAZVOJ, PRIPRAVA IN PREDSTAVITEV NOVIH PREHRANSKIH LOKALNIH IZDELKOV« ter »PRIPRAVA JEDI IZ DOMAČIH TRADICIONALNIH SESTAVIN«.
Delavnici bosta potekali v ponedeljek, 24.5.2021 ob 15.00 v stavbi Komanda v muzejskem kompleksu Park vojaške zgodovine v Pivki.
Na delavnicah bomo oživili znanja o pripravi domače hrane ter se naučili kako vključiti lokalne sestavine in jih kot nadgradnjo vnesti v kuhinjo. Po teoretičnem delu se bomo preselili še v kuhinjo, kjer bomo s sodobnimi kuharskimi postopki pripravili in prezentirali tako slane kot sladke domače jedi.
Delavnice se izvajajo v okviru projekta
»Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom«, v katerem sodelujejo štirje partnerji, in sicer Zavod za turizem Pivka, Občina Pivka, Zavod Znanje Postojna in TIC Ilirska Bistrica. Glavni namen projekta je spodbuditi podjetništvo in inovativnost med posamezniki, ki bodo ob podpori turističnega sektorja razvili nove produkte - spominke, ki se bodo prodajali na trgu (na info točkah) in obenem uspešno predstavljali podobo območja (kot lokalno promocijsko darilo). Prav tako je cilj zagotoviti ugodnejše pogoje za konkurenčnost na trgu, razvoj dopolnilnih dejavnosti in večje prihodke za vse deležnike ter na ta način zagotoviti trajnost nove, celovitejše kulturno-turistične ponudbe.
Vljudno vabljeni!