Show menu

Izšla bo nova promocijska kulinarična trganka

30. 7. 2021
Nov kulinarični produkt - Krpanova pogača. Foto: Simon Avsec
Nov kulinarični produkt - Krpanova pogača. Foto: Simon Avsec
Nov kulinarični produkt - Jakobova malica. Foto: Simon Avsec
Nov kulinarični produkt - Jakobova malica. Foto: Simon Avsec
Tradicionalna lokalna hrana postaja pomemben in atraktiven element na področju turizma. Le-ta obiskovalcem kraja ali območja nudi posebno doživetje, katerega želijo odnesti s seboj v obliki spominka – živila, recepta.

S to idejo in s tem pristopom smo tudi pristopili k operaciji Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom, katere glavni namen je  povezati razvojne partnerje javnega in zasebnega sektorja - ponudnike turističnih storitev in zainteresirane deležnike (lokalni pridelovalci hrane, kmetovalci, gostinci, itd.), da ustvarijo »zgodbo« za širšo prepoznavnost območja – nove turistične produkte (lokalni prehranski spominki) in storitve (degustacije lokalne hrane) ter skupaj nastopijo na trgu.

V sklopu operacije Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom bo v mesecu avgustu izšla tudi promocijska trganka s poudarkom na tradicionalni prehrani na območjih občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. 

Na trganki bodo v različnih kategorijah predstavljeni gostinski ponudniki ter ponudniki lokalnih prehrambenih izdelkov v vseh treh občinah, na zadnji strani trganke pa bodo predstavljeni tudi novi kulinarični produkti, ki so nastali v času trajanja projekta.


Kulinarična trganka je nastala v okviru projekta »Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom«, v katerem sodelujejo štirje partnerji, in sicer Zavod za turizem Pivka, Občina Pivka, Zavod Znanje Postojna in TIC Ilirska Bistrica. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.