Show menu

Prijava na 3. Korona izziv 2022

24. 2. 2022
Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na 3. Korona izziv 2022. Krožna kolesarska Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. 

Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez Javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperk

Daljši opis Korona ture najdete tukaj.

Tura je s 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka! Priporočamo jo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, zanimiva pa je tudi za "gravel" kolesarje.

Na kratko:
- prijavite se na 3. Korona izziv - obrazec,
- naložite potek Korona ture v svojo navigacijsko napravo - gpx prejmete na e-naslov v tednu pred izzivom,
- prekolesarite Korona turo v enem dnevu - kadarkoli med 30. aprilom in 30. majem 2022,
- na startu in cilju pred TIC Galerijo ter na treh vmesnih točkah poskenirajete QR kode,
preverite morebitno zaporo poti na območju, kjer pot prečka vojaško vadišče Poček (obvoza ni!),
- objavite na vašem FB/IG profilu ali pod objavo na FB Bike Slovenia kakšen komentar s poti ter vsaj eno fotografijo,
- če boste všečkali FB Bike Slovenia in FB Visit Postojna ter pri svojih objavah uporabili ključnike #koronatura#bikeslovenia#visitpostojna, bomo zelo veseli.

Vsi, ki boste zbrali dovolj poguma, se prijavili in odpeljali Korona turo, boste junija 2022 (točen datum sporočimo naknadno) povabljeni na srečanje zmagovalcev 3. Korona izziva, kjer boste prejeli lepo presenečenje, ki ga podarjata Bike Slovenia in Visit Postojna.

Korona turo lahko prevozite tudi vodeno, s kolesarskim vodnikom Tomažem, ki vsako leto tudi pripravi traso Korona ture, v soboto, 14. maja 2022.

Spremljate nas tudi na FB profilu. Lahko pa tudi pokličete na tel. št. 041 208 387 (Tomaž Penko, vodnik TKV I) ali pišete na e-naslov: info@bikeslovenia.si.

Udeležba na Korona izzivu je brezplačna. Po Korona turi kolesarite na lastno odgovornost, tako da previdno in po svojih zmožnostih. Ne pozabite čelade ter osnovne kolesarske opreme. S seboj vzemite tudi dovolj pijače in hrane.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov! 
BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA