Show menu

Skupaj za pogoreli Kras

5. 8. 2022

Spoštovani,

Občine Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen so združile moči in s fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij za pomoč pogorelemu Krasu.

Najhujši požar v zgodovini Slovenije je popolnoma uničil naravo in zarezal v življenja ljudi. Po oceni s strani strokovnih inštitucij bo trajalo desetletja, ne le leta, da narava in vasi goriškega in komenskega Krasa, prej biotsko enega najbogatejših območij Slovenije z evropsko zaščito Nature 2000, popolnoma okrevajo.

Za zbiranje prispevkov in donacij je odprt račun fundacije Vrabček upanja pri Banki Sparkasse. Donacijska sredstva na isti bančni račun se zbirajo tudi prek kratkih sporočil KRAS5 (darujete 5 €)in KRAS10 (darujete 10 €) na številko 1919.

V občinah Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen bodo cenili vsak prispevek v obliki finančnih sredstev ali pomoči na terenu, ko bo mogoče začeti z organiziranim odstranjevanjem plastičnih in drugih odpadkov, nastalih v času gašenja požarov.

V prihodnje načrtujejo na prizadetem območju tudi več čistilnih akcij. Na novi spletni strani www.skupajzakras.si, ki bo zaživela v prihodnjih dneh, bodo na razpolago vse informacije o akcijah in projektih za pomoč Krasu, tudi možnost licitiranja za donirane umetnine in predmete.

Tudi sami se v znak podpore pridružujemo kolegom s Krasa. Za vsak prispevek k hitrejši revitalizaciji našega Krasa nam bodo hvaležne generacije.

Podrobnejši opis si lahko preberete v priloženi priponki.

Priloga: Skupaj za pogoreli Kras – izjava za javnost (PDF)