Show menu

Novice

Postojna, 8. 5. 2019

TIC GALERIJA PREJEMNIK PRESTIŽNE NAGRADE TRAVEL AND HOSPITALITY AWARD

Turistično informacijski center Galerija pri knjižnici Bena Zupančiča v Postojni, je te dni prejel prestižen naziv »Adventure Experience of the Year 2019 in Slovenia« , katerega podeljuje specializirana turistična revija Travel and Hospitality.
več
Postojna, 24. 4. 2019

Penzion & Wellness Mirjam- Zeleni ključ

V Penzionu & Wellnessu Mirjam so se odločili za vključitev v postopek certifikacije in pridobitve prestižnega okoljskega znaka Zeleni ključ.
več
4. 4. 2019

Divje kulinarično doživetje – »Čemaž« (9.4.2019 – 5.5.2019)

Dobrodošli v osrčju Zelenega krasa, v svetu naravnih čudes, zanimivih zgodb in skrivnostnih legend. Domačini smo zelo ponosni na naravo, ki nas obdaja in nesebično hrani. Naši neokrnjeni prostrani gozdovi so prava zakladnica »divje hrane«.
več
Postojna, 7. 3. 2019

VABILO NA SREČANJE »USTVARJALCEV TURISTIČNIH ZGODB OBČINE POSTOJNA«

Vljudno vas vabimo na prvo delovno SREČANJE »USTVARJALCEV TURISTIČNIH ZGODB OBČINE POSTOJNA«, na katerem vam želimo predstaviti program dela in cilje razvoja ter vas obenem navdihniti. Predvsem pa bi radi slišali vas, vaša mnenja, ideje in predloge, saj lahko le tako spreminjamo stanje na bolje.
več
Postojna, 22. 2. 2019

SVETOVNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV

Na pobudo Svetovne zveze društev turističnih vodnikov (WFTGA) se vse od leta 1990, ko je sodelovalo 15 držav, 21.februar praznuje kot svetovni dan turističnih vodnikov. Na ta dan turistični vodniki organizirajo vodenja v po različnih lokacijah.
več
Postojna, 21. 2. 2019

OBNOVA IN REVITALIZACIJA BRIVSKO-FRIZERSKEGA SALONA OZBIČ

Občina Postojna je s projektom »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« uspešno kandidirala na 4. Javnem razpisu LAS Med Snežnikom in Nanosom, v okviru katerega se bo predvidoma naslednje leto začela obnova in revitalizacija Salona Ozbič.
več
Postojna, 7. 2. 2019

Strategija razvoja turizma v občini Postojna 2018 – 2023

Občinski svet Občine Postojna je na 4. redni seji potrdil Strategijo razvoja turizma v občini Postojna 2018-2023. Naša destinacija je tako dobila temeljni strateški dokument, ki je v osnovi namenjen Občini in občinskim institucijam ter ponudnikom turističnih storitev
več
5. 2. 2019

POSVET: SPODBUJANJE TURISTIČNIH PONUDNIKOV ZA RAZVOJ TRAJNOSTNIH MODELOV

Občina Postojna se je z vstopom v Zeleno shemo slovenskega turizma zavezala, da bo spodbujala trajnostno delovanje, združevala trajnostna prizadevanja ter promovirala lokalni značaj in zelene zgodbe. Zato želimo spodbuditi turistične ponudnike, da pridobijo znak Slovenija Green Accommodation.
več
16. 1. 2019

TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE ZELENI KRAS 2019

RRA Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike na območju destinacije Zeleni kras. Tečaj je pogoj za pridobitev ali obnovitev licence lokalnega turističnega vodnika, ki jo podeljujejo občine Primorsko-notranjske regije. Tečaj se začne 5. februarja 2019 in se zaključi 30.3.2019 (izpitna tura).
več
14. 12. 2018

Izšel je nov katalog regijskih izdelkov Zelenega krasa 2019

Izbrati in kupiti kakovosten lokalni izdelek zdaj ni več težava, si moramo priznati ob prebiranju letošnjega prodajnega kataloga ponudbe Zelenega krasa. V njem se predstavlja 15 lokalnih proizvajalcev in ustvarjalcev z izdelki, ki so narejeni s skrbnostjo, trudom, veseljem in zavedanjem, da je domače in lokalno vredno ohranjat.
več