Show menu

Novice

Postojna, 7. 2. 2019

Strategija razvoja turizma v občini Postojna 2018 – 2023

Občinski svet Občine Postojna je na 4. redni seji potrdil Strategijo razvoja turizma v občini Postojna 2018-2023. Naša destinacija je tako dobila temeljni strateški dokument, ki je v osnovi namenjen Občini in občinskim institucijam ter ponudnikom turističnih storitev
več
5. 2. 2019

POSVET: SPODBUJANJE TURISTIČNIH PONUDNIKOV ZA RAZVOJ TRAJNOSTNIH MODELOV

Občina Postojna se je z vstopom v Zeleno shemo slovenskega turizma zavezala, da bo spodbujala trajnostno delovanje, združevala trajnostna prizadevanja ter promovirala lokalni značaj in zelene zgodbe. Zato želimo spodbuditi turistične ponudnike, da pridobijo znak Slovenija Green Accommodation.
več
16. 1. 2019

TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE ZELENI KRAS 2019

RRA Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike na območju destinacije Zeleni kras. Tečaj je pogoj za pridobitev ali obnovitev licence lokalnega turističnega vodnika, ki jo podeljujejo občine Primorsko-notranjske regije. Tečaj se začne 5. februarja 2019 in se zaključi 30.3.2019 (izpitna tura).
več
14. 12. 2018

Izšel je nov katalog regijskih izdelkov Zelenega krasa 2019

Izbrati in kupiti kakovosten lokalni izdelek zdaj ni več težava, si moramo priznati ob prebiranju letošnjega prodajnega kataloga ponudbe Zelenega krasa. V njem se predstavlja 15 lokalnih proizvajalcev in ustvarjalcev z izdelki, ki so narejeni s skrbnostjo, trudom, veseljem in zavedanjem, da je domače in lokalno vredno ohranjat.
več
Postojna, 10. 12. 2018

Malo drugačna analiza za Zeleno shemo (2. del)

Naj samo osvežimo spomin, da je Občina Postojna, v okviru aktivnosti za Zeleno shemo, izvedla več anket, z željo po aktivni vključitvi lokalne skupnosti, turistov in turističnega gospodarstva za pridobitev znaka Slovenia Green Destination.
več
15. 11. 2018

OGLED PRIMEROV DOBRIH PRAKS – DRAVSKA KOLESARSKA POT

Ker je kolesarstvo eden od štirih turističnih produktov, ki jih v destinaciji Zeleni kras prednostno razvijamo, zato smo se odločili, da si ogledamo eno izmed najuspešnejših kolesarskih poti v naši bližini - Dravsko kolesarsko pot.
več
Postojna, 13. 11. 2018

Etični kodeks v turizmu

Pristop k zavezi Etičnega kodeksa v turizmu
več
Postojna, 8. 11. 2018

Malo drugačna analiza anket za Zeleno shemo

V okviru aktivnosti za Zeleno shemo, je Občina Postojna izvedla več anket, z željo po aktivni vključitvi lokalne skupnosti, turistov in turističnega gospodarstva za pridobitev znaka Slovenia Green Destination.
več
Postojna, 8. 11. 2018

Martinovo

"Za soncem svetega Martina kaj kmalu pride sneg, zmrzlina. In če te tudi dobro greje, le tri dni babje leto šteje."
več
Postojna, 19. 10. 2018

TIC Galerija nominirana za nagrado Travel and Hospitality

Ta teden nas je prijetno presenetila novica, da je Turistično informacijski center Galerija pri knjižnici Bena Zupančiča v Postojni nominiran za prestižno nagrado, ki jo podeljuje specializirana turistična revija Travel and Hospitality.
več