Show menu

Novice

6. 4. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico

Zavod Znanje Postojna, OE Turizem in RDO Postojnska jama-Zeleni kras vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »3,2,1, … napotki in triki za pripravo na goste v letu 2021«.
več
31. 3. 2021

Izobraževanje za Turnokolesarske vodnike

V aprilu in maju bo potekalo izobraževanje za pridobitev licence za turnokolesarskega vodnika (TKV 1). V naši destinaciji so predvsem naravne danosti pripomogle k vse večji priljubljenosti gorskega kolesarjenja in prepoznan je bil velik potencial za razvoj tovrstne turistične ponudbe.
več
29. 3. 2021

Rožnata prihodnost zelene hiše na vogalu

Brivsko-frizerski salon na Ljubljanski cesti 24 je, tako kot njegov lastnik, gospod Janko Ozbič, preživel marsikaj, tudi drugo svetovno vojno. Od leta 1924, ko je Jankov oče, gospod Viktor, s ponosom, navdihujoče in nasmejano pogledal svež napis BRIVEC na pročelju vogalne hiše, je življenje v stavbi napisalo zanimivo in svojevrstno zgodbo.
več
Postojna, 23. 3. 2021

V občini Postojna se znova odpirajo terase lokalov

Od ponedeljka, 22. marca 2021, je sproščena gostinska dejavnost na terasah in vrtovih lokalov in restavracij v Primorsko – notranjski regiji, ki je po novem uvrščena na rumeni seznam. Spodaj si lahko ogledate seznam lokalov in restavracij v občini Postojna, ki v času vladnih ukrepov nudijo strežbo pijače in hrane na zunanjih površinah.
več
10. 3. 2021

Vabilo na tečaj za turistične vodnike

RDO Postojnska jama-Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike. Z udeležbo na predavanjih in uspešno opravljenim izpitom boste pridobili licenco za turistično vodenje po destinaciji Zeleni kras, ki vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.
več
2. 3. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«

RDO Postojnska jama-Zeleni kras in Zavod Znanje, OE Turizem Postojna vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«.
več
20. 2. 2021

Občina Postojna bogatejša za 5 novih osnovnih informativnih tabel

V začetku letošnjega leta smo na različnih lokacijah v občini Postojna postavili osnovne, dopolnilne in spremljevalne označevalne table, ki vodijo skozi naselja in vasi, po naših peš in kolesarskih poteh in s katerim želimo obiskovalcem brez spremstva vodnikov, predstaviti bistvene značilnosti in zanimivosti občine ter obstoječo turistično ponudbo.
več
18. 2. 2021

Tržaška cesta v Postojni se bo začela obnavljati konec maja

Previdoma v drugi polovici maja se bo začela dolgo pričakovana obnova Tržaške ceste v Postojni. Gradnja bo trajala predvidoma 14 mesecev , okvirna vrednost del pa bo znašala 2,7 milijona evrov.
več
15. 2. 2021

Anketa Izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS

LAS med Snežnikom in Nanosom vabi na izpolnjevanje ankete o izvajanju Strategije lokalnega razvoja LAS, s katero želi pridobiti mnenje deležnikov na območju LAS za pripravo druge spremembe SLR LAS.
več
15. 1. 2021

Odpiramo podjetniško šolo START-TOURISM-UP!

Vabljeni k vključitvi v Podjetniško šolo START-TOURISM-UP! Podjetniška sola je odlična priložnost tako za potencialne podjetnike, kot mlada podjetja, da s pomočjo mentorjev oblikujejo korake pri pripravi, razvoju ter izvedbi podjetniške ideje.
več