Show menu

Novice

4. 5. 2021

Podaljšujemo razpis za najem brivsko-frizerskega salona Ozbič

Vabimo vse brivske in frizerske mojstre, ki si želijo nadaljevati zgodbo stoletnega salona Ozbič, da stopijo v čevlje postojnske brivske legende in pustijo svoj odtis. Vse zainteresirane mojstre in mojstrice prosimo, da se nam na kratko predstavite in nam v nekaj stavkih obrazložite, zakaj se zanimate za najem salona, ki bo z novo podobo zaživela že v juniju 2021.
več
29. 4. 2021

Virtualno srečanje turističnega gospodarstva destinacije Zeleni kras

RDO Postojnska jama-Zeleni kras in Zavod Znanje Postojna, OE Turizem vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma v destinaciji Zeleni kras na spletno srečanje turističnega gospodarstva z naslovom » VODENA TURA PO ZELENEM KRASU «.
več
22. 4. 2021

Razvijamo zeleno turistično destinacijo Postojna

Vabimo vas, da se nam pri razvoju zelene destinacije pridružite tudi vi. Na tej poti vas bomo podprli s povezovanjem, usposabljanjem in promocijo. Že v maju načrtujemo prvo delavnico na temo blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja turistične destinacije nanje na način, ki povečuje našo dolgoročno konkurenčnost in obenem skrbi za ohranjeno naravo.
več
19. 4. 2021

Projekt DUO bo zaključen letošnjo spomlad

Projekt domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost, iz ukrepa LAS sodelovanje, spodbuja razvoj inovativnih produktov osnovanih na dediščini ter jih povezuje s turizmom, podjetništvom in trajnostnim razvojem. Znotraj projekta obujamo tradicionalne obrti v Postojni, Žireh, na Vipavskem, Idrijskem in Cerkljanskem.
več
12. 4. 2021

Prijava na 2. Korona izziv

Skupaj z Bike Slovenia vas tudi letos vabimo na prav poseben izziv - Korona izziv. Krožna kolesarska Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna. Tura je s skoraj 100 km in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi.
več
8. 4. 2021

Išče se junak, ki bo stopil v čevlje postojnske brivske legende

V čevljih legendarnega postojnskega brivca in frizerja Janka Ozbiča – Občina Postojna in Zavod Znanje Postojna oddajata obnovljen prostor z zgodbo v najem. V salonu Ozbič, ki ga poznajo po vsej Sloveniji in tudi sosednji Italiji, bo kmalu spet zadišalo po brivski peni in šamponih.
več
6. 4. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico

Zavod Znanje Postojna, OE Turizem in RDO Postojnska jama-Zeleni kras vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »3,2,1, … napotki in triki za pripravo na goste v letu 2021«.
več
31. 3. 2021

Izobraževanje za Turnokolesarske vodnike

V aprilu in maju bo potekalo izobraževanje za pridobitev licence za turnokolesarskega vodnika (TKV 1). V naši destinaciji so predvsem naravne danosti pripomogle k vse večji priljubljenosti gorskega kolesarjenja in prepoznan je bil velik potencial za razvoj tovrstne turistične ponudbe.
več
29. 3. 2021

Rožnata prihodnost zelene hiše na vogalu

Brivsko-frizerski salon na Ljubljanski cesti 24 je, tako kot njegov lastnik, gospod Janko Ozbič, preživel marsikaj, tudi drugo svetovno vojno. Od leta 1924, ko je Jankov oče, gospod Viktor, s ponosom, navdihujoče in nasmejano pogledal svež napis BRIVEC na pročelju vogalne hiše, je življenje v stavbi napisalo zanimivo in svojevrstno zgodbo.
več
Postojna, 23. 3. 2021

V občini Postojna se znova odpirajo terase lokalov

Od ponedeljka, 22. marca 2021, je sproščena gostinska dejavnost na terasah in vrtovih lokalov in restavracij v Primorsko – notranjski regiji, ki je po novem uvrščena na rumeni seznam. Spodaj si lahko ogledate seznam lokalov in restavracij v občini Postojna, ki v času vladnih ukrepov nudijo strežbo pijače in hrane na zunanjih površinah.
več