Show menu

Novice

26. 5. 2021

Novi kolesarski zemljevidi s QR kodami

Skupaj s Tomažem Penkom in Bike Slovenia smo pripravili zemljevide 6 kolesarskih poti: Junior, Jamska, Sovič, Nanos, Erazmova in Jelenova. Opremili smo jih s tehničnimi podatki, višinskim grafom ter QR kodo za prenos GPX koordinat oz. podatkov na telefon. Vabimo vas, da jih preizkusite in nam sporočite svoje vtise.
več
20. 5. 2021

Kulinarični delavnici v okviru projekta »Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom«

Vabimo vas na brezplačni kulinarični delavnici s priznano kuharsko mojstrico go. Slavico Smrdel z naslovoma »RAZVOJ, PRIPRAVA IN PREDSTAVITEV NOVIH PREHRANSKIH LOKALNIH IZDELKOV« ter »PRIPRAVA JEDI IZ DOMAČIH TRADICIONALNIH SESTAVIN«.
več
18. 5. 2021

Videoposnetek virtualnega srečanja tur. gospodarstva destinacije Zeleni kras

Zavod Znanje Postojna, OE Turizem in RDO Postojnska jama-Zeleni kras sta v torek, 4. maja 2021, preko aplikacije Zoom izvedla spletno srečanje turističnega gospodarstva z naslovom » VODENA TURA PO ZELENEM KRASU «. V novici si lahko ogledate videoposnetek spletnega srečanja, katerega se je udeležilo 34 turističnih akterjev iz destinacije Zeleni kras.
več
14. 5. 2021

Foto natečaj »Kjer se burja igra, tu je doma«

Vabimo vse, ki ste vešči s fotoaparatom, da v svoj fotografski objektiv ujamete zanimive, unikatne prizore na postojnskem. Edina omejitev je ta, da mora biti motiv fotografije posnet v občini Postojna.
več
10. 5. 2021

Kaj bodo podnebne spremembe prinesle turistični destinaciji Postojna?

Občina Postojna in Zavod Znanje vas v sodelovanju z Umanotero vabita na delavnico ''Kaj bodo podnebne spremembe prinesle turistični destinaciji Postojna?''
več
5. 5. 2021

Hotel Center Postojna prvi prejemnik »Eko marjetice« na Zelenem krasu

Najstarejši hotel v Postojni, Hotel Center, je prvi na Postojnskem in v destinaciji Zeleni kras z okoljskim certifikatom Evropske unije za okolju prijazne turistične nastanitvene obrate, »Eko marjetico«.
več
4. 5. 2021

Podaljšujemo razpis za najem brivsko-frizerskega salona Ozbič

Vabimo vse brivske in frizerske mojstre, ki si želijo nadaljevati zgodbo stoletnega salona Ozbič, da stopijo v čevlje postojnske brivske legende in pustijo svoj odtis. Vse zainteresirane mojstre in mojstrice prosimo, da se nam na kratko predstavite in nam v nekaj stavkih obrazložite, zakaj se zanimate za najem salona, ki bo z novo podobo zaživela že v juniju 2021.
več
29. 4. 2021

Virtualno srečanje turističnega gospodarstva destinacije Zeleni kras

RDO Postojnska jama-Zeleni kras in Zavod Znanje Postojna, OE Turizem vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma v destinaciji Zeleni kras na spletno srečanje turističnega gospodarstva z naslovom » VODENA TURA PO ZELENEM KRASU «.
več
22. 4. 2021

Razvijamo zeleno turistično destinacijo Postojna

Vabimo vas, da se nam pri razvoju zelene destinacije pridružite tudi vi. Na tej poti vas bomo podprli s povezovanjem, usposabljanjem in promocijo. Že v maju načrtujemo prvo delavnico na temo blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja turistične destinacije nanje na način, ki povečuje našo dolgoročno konkurenčnost in obenem skrbi za ohranjeno naravo.
več
19. 4. 2021

Projekt DUO bo zaključen letošnjo spomlad

Projekt domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost, iz ukrepa LAS sodelovanje, spodbuja razvoj inovativnih produktov osnovanih na dediščini ter jih povezuje s turizmom, podjetništvom in trajnostnim razvojem. Znotraj projekta obujamo tradicionalne obrti v Postojni, Žireh, na Vipavskem, Idrijskem in Cerkljanskem.
več