Show menu

Novice

12. 4. 2021

Prijava na 2. Korona izziv

Skupaj z Bike Slovenia vas tudi letos vabimo na prav poseben izziv - Korona izziv. Krožna kolesarska Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna. Tura je s skoraj 100 km in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi.
več
8. 4. 2021

Išče se junak, ki bo stopil v čevlje postojnske brivske legende

V čevljih legendarnega postojnskega brivca in frizerja Janka Ozbiča – Občina Postojna in Zavod Znanje Postojna oddajata obnovljen prostor z zgodbo v najem. V salonu Ozbič, ki ga poznajo po vsej Sloveniji in tudi sosednji Italiji, bo kmalu spet zadišalo po brivski peni in šamponih.
več
6. 4. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico

Zavod Znanje Postojna, OE Turizem in RDO Postojnska jama-Zeleni kras vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »3,2,1, … napotki in triki za pripravo na goste v letu 2021«.
več
31. 3. 2021

Izobraževanje za Turnokolesarske vodnike

V aprilu in maju bo potekalo izobraževanje za pridobitev licence za turnokolesarskega vodnika (TKV 1). V naši destinaciji so predvsem naravne danosti pripomogle k vse večji priljubljenosti gorskega kolesarjenja in prepoznan je bil velik potencial za razvoj tovrstne turistične ponudbe.
več
29. 3. 2021

Rožnata prihodnost zelene hiše na vogalu

Brivsko-frizerski salon na Ljubljanski cesti 24 je, tako kot njegov lastnik, gospod Janko Ozbič, preživel marsikaj, tudi drugo svetovno vojno. Od leta 1924, ko je Jankov oče, gospod Viktor, s ponosom, navdihujoče in nasmejano pogledal svež napis BRIVEC na pročelju vogalne hiše, je življenje v stavbi napisalo zanimivo in svojevrstno zgodbo.
več
Postojna, 23. 3. 2021

V občini Postojna se znova odpirajo terase lokalov

Od ponedeljka, 22. marca 2021, je sproščena gostinska dejavnost na terasah in vrtovih lokalov in restavracij v Primorsko – notranjski regiji, ki je po novem uvrščena na rumeni seznam. Spodaj si lahko ogledate seznam lokalov in restavracij v občini Postojna, ki v času vladnih ukrepov nudijo strežbo pijače in hrane na zunanjih površinah.
več
10. 3. 2021

Vabilo na tečaj za turistične vodnike

RDO Postojnska jama-Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike. Z udeležbo na predavanjih in uspešno opravljenim izpitom boste pridobili licenco za turistično vodenje po destinaciji Zeleni kras, ki vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.
več
2. 3. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«

RDO Postojnska jama-Zeleni kras in Zavod Znanje, OE Turizem Postojna vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«.
več
20. 2. 2021

Občina Postojna bogatejša za 5 novih osnovnih informativnih tabel

V začetku letošnjega leta smo na različnih lokacijah v občini Postojna postavili osnovne, dopolnilne in spremljevalne označevalne table, ki vodijo skozi naselja in vasi, po naših peš in kolesarskih poteh in s katerim želimo obiskovalcem brez spremstva vodnikov, predstaviti bistvene značilnosti in zanimivosti občine ter obstoječo turistično ponudbo.
več
18. 2. 2021

Tržaška cesta v Postojni se bo začela obnavljati konec maja

Previdoma v drugi polovici maja se bo začela dolgo pričakovana obnova Tržaške ceste v Postojni. Gradnja bo trajala predvidoma 14 mesecev , okvirna vrednost del pa bo znašala 2,7 milijona evrov.
več