Show menu

Novice

10. 3. 2021

Vabilo na tečaj za turistične vodnike

RDO Postojnska jama-Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike. Z udeležbo na predavanjih in uspešno opravljenim izpitom boste pridobili licenco za turistično vodenje po destinaciji Zeleni kras, ki vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.
več
2. 3. 2021

Vabilo na izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«

RDO Postojnska jama-Zeleni kras in Zavod Znanje, OE Turizem Postojna vabita vse zaposlene na področju gostinstva in turizma na spletno izobraževalno delavnico »Za zeleni turizem«.
več
20. 2. 2021

Občina Postojna bogatejša za 5 novih osnovnih informativnih tabel

V začetku letošnjega leta smo na različnih lokacijah v občini Postojna postavili osnovne, dopolnilne in spremljevalne označevalne table, ki vodijo skozi naselja in vasi, po naših peš in kolesarskih poteh in s katerim želimo obiskovalcem brez spremstva vodnikov, predstaviti bistvene značilnosti in zanimivosti občine ter obstoječo turistično ponudbo.
več
18. 2. 2021

Tržaška cesta v Postojni se bo začela obnavljati konec maja

Previdoma v drugi polovici maja se bo začela dolgo pričakovana obnova Tržaške ceste v Postojni. Gradnja bo trajala predvidoma 14 mesecev , okvirna vrednost del pa bo znašala 2,7 milijona evrov.
več
15. 2. 2021

Anketa Izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS

LAS med Snežnikom in Nanosom vabi na izpolnjevanje ankete o izvajanju Strategije lokalnega razvoja LAS, s katero želi pridobiti mnenje deležnikov na območju LAS za pripravo druge spremembe SLR LAS.
več
15. 1. 2021

Odpiramo podjetniško šolo START-TOURISM-UP!

Vabljeni k vključitvi v Podjetniško šolo START-TOURISM-UP! Podjetniška sola je odlična priložnost tako za potencialne podjetnike, kot mlada podjetja, da s pomočjo mentorjev oblikujejo korake pri pripravi, razvoju ter izvedbi podjetniške ideje.
več
11. 1. 2021

Leto začenjamo s pomembnim projektom

Občina Postojna je na pobudo Visit Postojna podpisala dogovor o sodelovanju v programu podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti. V sodelovanju z Umanotero in društvom Focus smo sklenili dogovor o sodelovanju v projektu LIFE17 IPC/SI/000007 – LIFE IP CARE4CLIMATE.
več
4. 1. 2021

Izšel je katalog ponudnikov občine Postojna

Z novim letom je izšel Katalog ponudnikov občine Postojna, ki zajema vse ponudnike - od kmetij, turistične ponudbe, ponudbe domačih izdelkov in pridelkov in ostalih dejavnosti.
več
20. 11. 2020

Izlet: Po zmajevi poti

Za vas smo pripravili še eno idejo za popoldansko sprehajalno pot, a tokrat nekoliko daljšo kot običajno. Znotraj domačih meja vas vabimo, da se odpravite po Zmajevi krožni poti z izhodiščnima točkama v Šmihelu pod Nanosom ali Predjamskem gradu.
več
18. 11. 2020

Sovič: Primestni gozd z razgledom

Sredi novembra so se začela dela na Soviču, ki ima za Postojno in njene občane zgodovinsko, arheološko in rekreacijsko vrednost. V projektu, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada, se bo uredilo dve razgledišči (pri zastavi-"štangi" in pod vodohranom), počivališče in zbirališče ter uredilo obstoječe poti.
več