Show menu

Novice

12. 11. 2020

O naši destinaciji so se razpisali tudi drugi portali

Da Postojna s svojo okolico postaja v Sloveniji čedalje bolj priljubljena destinacija tako za domače, kot tudi tuje turiste priča dejstvo, da se čedalje več portalov odloča objavljati različne prispevke o naši destinaciji. Na to smo seveda nadvse ponosni in obenem polni osebnega zadovoljstva, saj to priča o tem, da je naše trdo delo obrodilo sadove.
več
10. 11. 2020

Izlet: Pr' zagonski pentlji

Danes na Pivškem ne deluje več noben mlin in nobena žaga, ki bi jih poganjala voda kraških hudournikov. Postali in ostali so le še spomeniki naših krajev. Na sončen jesenski popoldan se lahko sprehodite do enega nekdaj najbolj obiskanih mlinov - Geržinovega mlina.
več
5. 11. 2020

Izlet:''Gura'', ki ni gora

Tokrat se na vas obračamo z idejo za izlet na goro ali na ''guro'', kot ji pravijo domačini, ki v alpinističnem in gorniškem žargonu ni gora. V mesecih, ko gozd še ni poraščen, se iz Planinske gore razprostira pogled na Javornike, Slivnico in celotno Planinsko polje.
več
30. 10. 2020

Izlet: Ob meandrih Nanoščice

Ne rabimo potovati daleč, da najdemo čudovite kraje. Naša občina skriva edinstvene naravne kotičke, ob katerih vam bo zastal dih. Da bo raziskovanje lažje, smo se odločili, da z vami delimo nekaj idej za enodnevne izlete.
več
22. 10. 2020

Kolesa POSbikes se poslavljajo do pomladi

Obveščamo vse uporabnike sampostrežnega sistema izposoje koles POSbikes, da smo zaradi hladnejšega vremena, le ta pospravili. Kolesa bomo do pomladi očistili, popravili in pripravili za naslednjo sezono.
več
21. 10. 2020

Dostava in osebni prevzem hrane v občini Postojna

Za vas smo pripravili seznam gostinskih ponudnikov v občini Postojna, ki skrbijo, da v času epidemije koronavirusa ne boste ostali lačni. Spodaj si lahko ogledate seznam gostinskih obratov, ki v času vladnih ukrepov nudijo možnost dostave ali osebnega prevzema hrane in pijače.
več
5. 10. 2020

Izšla je nova brošura o Predjamskem zakladu

Ravno te dni je na naše police prišla nova zgibanka Notranjskega muzeja Postojna, ki pripoveduje zgodbo vitezov razbojnikov in o zakladu, ki je po 4ih stoletjih na varnem pred tatovi.
več
1. 10. 2020

Še vedno zbiramo prijave za katalog »Kupuj lokalno«

V sodelovanju z Občina Postojna pripravljamo katalog VSEH ponudnikov z VSEH področij dejavnosti v naši občini, v katerem bodo lahko občani poiskali lokalne ponudnike in s tem podprli lokalno gospodarstvo in kmetijstvo.
več
1. 10. 2020

Nove vsebine v destinaciji Zeleni kras - ribolovni turizem

V sodelovanju z RD Bistrica, vsemi tremi občinami Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna ter s pomočjo Regijske destinacijske organizacije Zeleni kras, se je oblikovala pobuda za razvoj in pripravo skupnega turističnega produkta na temo ribolovnega turizma.
več
29. 9. 2020

Izobraževalna delavnica - »Trendi v gostinstvu in kulinariki«

RDO Postojnska jama - Zeleni kras vabi na izobraževalno delavnico na temo gostoljubja v turizmu. Delavnico bo izvedena v sodelovanju z Notranjskim regijskim parkom in chefom Urošem Štefelinom iz Vile Podvin.
več