Show menu

Novice

17. 4. 2020

Pregled kolesarskih poti in označb v sklopu projekta ''Bodi legenda''

Grajska, Jamska in Junior kolesarska pot. Skupaj dobrih 100 km poti. Enota Turizem Visit Postojna v okviru projekta BODI LEGENDA vsako leto opravi pregled kolesarskih poti in stez, njihovo prevoznost in varnost.
več
8. 4. 2020

Kar je bila včeraj pomanjkljivost, je lahko jutri prednost

Na virtualnem srečanju Programskega sveta RDO Postojnska jama-Zeleni kras, ki je bilo v ponedeljek, 6.aprila 2020, smo predstavniki občin Primorsko-notranjske regije, turističnega gospodarstva, nevladnih organizacij, lokalnih turističnih vodnikov in turističnih agencij ter večjih turističnih ponudnikov v regiji), razpravljali o trenutni situaciji v regiji.
več
2. 4. 2020

Poziv inovatorjem in podjetnikom naj pospešijo obnovo turizma

Svetovna turistična organizacija World Tourism Organization (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (World Health Organization (WHO)) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.
več
1. 4. 2020

Zbirnik informacij o COVID 19

Izbruh virusa in pandemija COVID 19 sta izjemo prizadela vse vključene v turistično gospodarstvo. Ravno turizem bo ena izmed gospodarskih panog, ki bo občutil največ posledic izbruha bolezni. V prilogi Zbirnik informacij o COVID 19, ki so ga pripravili na STO si lahko preberete več o napovedih glede gibanja turizma v prihodnjih letih ter spremenjenih promocijskih in trženjskih strategijah.
več
Postojna, 1. 4. 2020

Notranjski muzej Postojna - prvi muzej v Sloveniji s Certifikatom Zeleni ključ

Pozitivna novica v teh časih. Notranjski muzej Postojna je prvi muzej v Sloveniji, ki je prejel Certifikat Zeleni ključ Slovenija. To je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.
več
30. 3. 2020

Seznam lokalnih ponudnikov hrane v destinaciji Zeleni kras

Da bi prebivalcem olajšali dostop do lokalne hrane, je LAS Notranjska v sodelovanju z RRA Zeleni kras in LAS med Snežnikom in Nanosom pripravil seznam lokalne ponudbe hrane iz Primorsko-notranjske statistične regije.
več
Postojna, 23. 3. 2020

Seznam lokalnih ponudnikov iz občine Postojna v času koronavirusa

Občina Postojna in Visit Postojna priporočata, da se v času, ko velja poziv OSTANI DOMA izognete ne-nujnim odhodom v trgovino. Lokalni ponudniki, gostinci, trgovci in kmetije, bodo v tem času ponudili svoje izdelke in storitve na spodaj opisane načine.
več
Postojna, 13. 3. 2020

Uporaba javnih koles POSbikes začasno ustavljena

Zaradi sprejetja varnostnih ukrepov za zaščito javnega zdravja in preprečevanja širjenja pandemije ter skladno s priporočili Ministrstva za zdravje RS in pri tem omejitve gibanja, je sistem izposoje koles v mestu Postojna začasno ustavljen.
več
Postojna, 12. 3. 2020

Obvestilo strankam!

Občina Postojna, Zavod Znanje in OE Turizem z današnjim dnem, 12. marcem 2020, sprejema naslednji dodatni ukrep v povezavi s trenutnimi razmerami v državi. Zavod Znanje OE Turizem in Turistično informativni centri v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za zdravje zapiramo vrata.
več
3. 3. 2020

Vabilo na študijsko turo – ogled primerov dobrih praks ˝Kolesarski turizem v Vipavski dolini''

Vljudno vabimo vse zainteresirane turistične ponudnike in kolesarske navdušence na študijsko turo – ogled primerov dobrih praks ˝Kolesarski turizem v Vipavski dolini«, ki bo potekala v četrtek, 19.3.2020.
več