Show menu

Dostopnost

Vašega obiska smo vselej veseli, da bi vam prihod k nam kar se da olajšali, pa smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem v pomoč. Na voljo vam je pester nabor izbire za potovanja v čudovito postojnsko občino. Za njeno odlično dostopnost tako v cestnem kot tudi v železniškem in zračnem prometu gre zahvala njeni pomembni vlogi v zgodovini, izjemni lokaciji ter močni želji ljudi po njenem razvoju – uvideli so namreč neprecenljivo vrednost Postojne kot mesta. Izbira načina potovanja je povsem vaša - avtomobil, vlak, avtobus, celo letalo. Za katero od možnosti se boste odločili?  

Z avtomobilom

Postojna je z avtoceste prek izvoza Postojna (41) dostopna na več načinov: iz smeri Ljubljana–Koper (A1), iz smeri Sežana–Italija (E61 se priključi A1 na Gabrku), iz smeri Nova Gorica–Italija po hitri cesti (do cestninske postaje Nanos po H4, nato po avtocesti A1 v smeri Ljubljane). Po regionalni cesti: iz smeri Ljubljane (R2-409), iz smeri Nove Gorice (najprej R2-444, nato na R2-409), iz smeri Sežane (najprej R2-445, nadaljujemo na R2-409), iz smeri Kopra (R2-409) in iz smeri Ilirske Bistrice po glavni cesti (G1-6).

Z vlakom

Železniška postaja Postojna je od centra mesta oddaljena približno 1 km. Prihod z vlakom je mogoč iz smeri Ljubljane (in Avstrije), Ilirske Bistrice (in Hrvaške), Divače, Kopra in Sežane (in Italije). 

Z avtobusom

Glavna avtobusna postaja stoji blizu centra mesta. Prek avtobusnih povezav je mogoč dostop do Postojne iz večjih slovenskih mest in sosednjih občin. Nekaj linijskih povezav je tudi znotraj občine. 


Nomago

Z letalom

Foto: Ivan Majc
Foto: Ivan Majc

Letališče Postojna (domačini mu pravijo letališče Rakitnik) je od Postojne oddaljeno 3 km v smeri jugozahoda. Namenjeno je športnim in turističnim letalom skupne mase do 5.700 kg. Na letališču lahko pristanejo letala iz držav članic Evropske unije, vendar je nujen predhodni pristanek na mednarodnem letališču (Ljubljana, Maribor ali Portorož), potem pa lahko z najavo in dovoljenjem pristanejo v Postojni (Rakitniku).

Aeroklub Postojna

Oglejte si tudi