Show menu

Pravna določila

Zavod Znanje Postojna bo s potrebno skrbnostjo pri oblikovanju spletnih strani poskuša zagotavljati točnost in ažurnost podatkov na svojih spletnih straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in celovitosti podatkov. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Niti zavod niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Vse informacije in podobe, ki jih vsebujejo spletne strani Zavoda Znanje Postojna, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Blagovne znamke in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke Zavoda Znanje Postojna oziroma ima omenjeno podjetje pravico do njihove uporabe.

Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravico, da spremeni vsebino teh spletnih strani kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

E-mailing lista

Ko se pridružite naši e-mailing listi, vas bomo redno obveščali preko e-pošte o promocijah in posebnih ponudbah. Za pošiljanje e-pošte uporabljamo drugo stran. Strežniku je prepovedano, da uporablja vaš e-poštni naslov za druge namene. Če ne želite prejemati e-poštnih obvestil in informacij, se prosim odjavite iz e-mailing liste.

Zavod Znanje Postojna vse pridobljene podatke o uporabnikih varuje v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s potrditvijo (vpisom v e-mailing listo) pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanje. Če uporabnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi.

Končna določila

 1. Vsebine, objavljene na spletnih straneh, so last Zavoda Znanje Postojna in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Pri tem morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.
  Uporaba vsebin je dovoljena zgolj in izključno za osebno uporabo. V vseh dokumentih je potrebno navesti vir, od koder ste vsebine vzeli. V primeru, da želite vsebine spletnih strani Zavoda Znanje Postojna uporabiti v komercialne namene, je potrebno predhodno pridobiti dovoljenje Zavoda Znanje Postojna.
 2. Zavod Znanje Postojna ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij kot tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.
 3. Zavod Znanje Postojna in druge pravne ali fizične osebe, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarjajo za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Zavod Znanje Postojna pridržuje pravice do sprememb v vsebini.
 4. Na spletni strani Zavoda Znanje Postojna ne smete uporabljati kakršnihkoli naprav, programske opreme ali druge opreme, z namenom, da bi vplivali na delovanje spletne strani. Poleg tega je prepovedana uporaba kakršnih koli robotov, pajkov ali drugih avtomatičnih naprav oziroma ročnih procesov z namenom nadzorovanja oziroma kopiranja naše spletne strani ali njene vsebine, brez vnaprejšnje odobritve pooblaščenega predstavnika Zavoda Znanje Postojna.
 5. Spletna stran Zavoda Znanje Postojna vam omogoča dostop do omejenih informacij spletne strani z uporabo uporabniških imen, gesel, kod in naprav. Vsebina kodiranih strani je zaupna in vam jo Zavod Znanje Postojna nudi le za osebno uporabo. Prisvajamo si pravico, da prepovemo uporabo vstopnih kod v vašem imenu, v kolikor ugotovimo, da vaša uporaba ovira delovanje naše spletne strani oziroma se izrablja v korist drugih entitet.
 6. Nobeno komuniciranje, vključno s postavljanjem vprašanj, odgovorov, komentarjev in predlogov v zvezi z informacijami Zavoda Znanje Postojna ni zaupno, zato zavod nima obveznosti, da jih zaščiti; (B) Zavod Znanje Postojna lahko svobodno kopira, uporablja, distribuira in razkriva vaša sporočila in (C) Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravico do uporabe idej, konceptov, znanja, vsebine ali tehnik, vsebovanih v vaših sporočilih, za kakršne koli namene, vključno pri razvoju, produkciji in marketingu produktov ter storitev.
 7. Spletna stran Zavoda Znanje Postojna lahko vsebuje tehnične nepravilnosti in tiskalne napake. Zavod Znanje Postojna si pridržuje pravice do sprememb, popravkov in izboljšav spletnih strani v zvezi z informacijami o produktih in programih, ki se lahko izvedejo kadarkoli brez predhodnega obvestila.
 8. Spletna stran Zavoda Znanje Postojna vsebuje informacije o mednarodnih produktih in storitvah, ki se izvajajo v okviru posameznih organizacijskih enot in niso razpoložljive na vseh lokacijah. Reference o produktih in storitvah na spletni strani Zavoda Znanje Postojna ne implicirajo, da bodo ti produkti in storitve razpoložljivi na vaši izbrani lokaciji.
 9. Če se odločite zapustiti spletno stran Zavoda Znanje Postojna in preiti na drugo spletno stran, ki ni spletna stran Zavoda Znanje Postojna, potem zavod ni odgovoren za varovanje osebnih podatkov, za vsebino oziroma piškotke, ki jih ta stran uporablja. Zavod Znanje Postojna nima nadzora nad temi spletnimi stranmi in njihovimi viri, in tako ni odgovoren za vašo uporabo teh spletnih strani in njihovih vsebin, oglaševanja, produktov ali drugih materialov, s katerimi te spletne strani razpolagajo.
 10. To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje. Zavod Znanje Postojna bo tudi brez vašega dovoljenja razkril vse informacije o vaši uporabi spletne strani, vključno z vašimi osebnimi informacijami, če bo to zahteval zakon oziroma v primeru preiskave ali zaščite pred škodljivimi nameni za uporabnike, uslužbence, lastnino (vključno s to stranjo) ali čim drugim.
 11. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o pogojih uporabe, prosim pošljite e-pošto na info@zavod-znanje.si.